Herkomst
Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem. Het werd zo’n 5.000 jaar geleden op schrift gesteld. Het is een holistisch systeem dat afkomstig is uit India . Ayurveda betekent: kennis (veda) van het leven (ayus). 
Tri Dosha spelen een belangrijke rol in de Ayurveda. De drie dosha’s zijn Vata, Pitta en Kapha, die zijn opgebouwd uit de vijf elementen ether, wind, vuur, water en aarde. Alles (mensen, seizoenen, leeftijden) kan beschreven worden in termen van deze drie dynamische krachten. Vata staat voor verandering, Pitta voor stofwisseling en Kapha staat voor structuur.
Afwezigheid van ziekte betekent binnen de Ayurveda niet dat je gezond bent. Gezondheid ben je als de drie dosha’s in balans zijn, de uitscheiding goed is, de geest rustig en in balans en de weefsels normaal functioneren.

Effekt
Het is een gehele lichaamsmassage, waarbij het hoofd en gezicht meegenomen worden.
De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. Een Ayurvedische massage wordt alleen in de volgende gevallen afgeraden: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker en bij koorts.
De ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Ayurvedische massage werkt op de spieren en op het energiesysteem: de aura en chakra’s. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer vitale energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen en bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Het verlengt de levensduur, draagt bij aan de bewustwording van het lichaam, verlicht de spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling. De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.

Techniek
Ayurvedische massage is een holistische massage, die zich kenmerkt door het gebruik van kruidenolie. In deze massage worden massagetechnieken gecombineerd met het stimuleren van de Marma punten. Marma punten zijn drukpunten uit de Ayurveda.
In de meeste gevallen wordt er bij een Ayurvedische massage gemasseerd met de handen.

WIL Je op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWTJES EN UPDATES

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.