Herkomst
Het masseren met hete stenen is al eeuwenoud.
Al zolang de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten.
De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren, omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor sneller afnamen.
Ook werd deze massage gebruikt bij de Inca’s, indianen, Maöries en vele andere culturen.
In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt om ziekten en aandoeningen te voorkomen en te behandelen. Hier werden de stenen onder andere op de acupunctuurpunten geplaatst en over de meridianen gestreken.

Een hotstonemassage is een lichaamsbehandeling vanuit de gedachtegang ‘Ziel, lichaam en geest zijn één’.

Effect
Door de combinatie van warmte en beweging kan de masseur dieper in het spierweefsel komen, waardoor de massage of behandeling effectiever is.
Een hotstonemassage zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf hersteld, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.
Hotstonemassage is goed bij spierpijn, spierverstuikingen en spierspanningen. Het helpt bij een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten, artritis, sommige types reuma, fibromyalgie, menstruatiepijn.  Door de ontspannende werking helpt het bij stress en angstgevoelens.

Techniek
De hotstonemassage wordt gegeven met mooi door de natuur in de loop van eeuwen, afgeronde vulkanische stenen. Ze hebben een temperatuur van  45 °C tot 55 °C.

Meestal wordt de hotstonemassage op de volgende manier uitgevoerd.
Eerst wordt het lichaam ingesmeerd met olie. Daarna volgt een massage met warme stenen die uiteindelijk op of naast je neer worden gelegd. Deze stenen zorgen voor warmte en ontspanning.  De massage bestaat deels uit lange rustige en strijkingen, maar gedurende de massage worden uiteindelijk alle spiergroepen bewerkt.

WIL Je op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWTJES EN UPDATES

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.