Herkomst

In deze massagevorm spelen westerse kennis van gezondheidszorg en de oosterse filosofie een belangrijke rol. De klasieke massage is waarschijnlijk één van de meest gebruikte massagevormen.

Effect

Door de klassieke massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd, je raakt ontspannen en je bewegingsvrijheid wordt vergroot.

Door de toegenomen doorbloeding wordt de opname van voedingsstoffen in de spieren bevorderd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

De massage kan je lichaam in diepe ontspanning brengen tot een diepe meditatieve staat. Het kalmeert het zenuwstelsel, versterkt het immuun-systeem en het stimuleert het loslaten van toxine [gifstoffen], in je lichaam.

Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van langzame, glijdende bewegingen. De masseur kneedt en wrijft met de bloedstroom mee richting het hart, om de bloedcirculatie te stimuleren.

Techniek

Er wordt bij een klasieke massage gebruik gemaakt van vier basistechnieken, namelijk effleurage, petrissage, kneden en frictie.
Effleurage is een oppervlakkige strijk-massage-techniek. Petrissage is een stevige kneed-massage-techniek, waarbij de bewegingen vrij tot zeer krachtig zijn en draaiende bewegingen gemaakt worden. 
Bij de techniek ‘kneden’, wordt het onderhuidse weefsel met duim en vingers gekneed, op dezelfde manier als waarop deeg wordt  gekneed. 
Frictie is een krachtige wrijf-massage-techniek. Hierbij worden krachtige bewegingen gemaakt met duimen, knokkels en vingertoppen.

De massage wordt uitgevoerd met massage-olie en op de blote huid.

Voor de massage wordt gebruik gemaakt van 100% natuurlijke etherische oliën. De oliën voeden tegelijkertijd de huid, hierdoor blijft het zacht en soepel.

Er kan ook gebruikt worden gemaakt van een massage lotion.

WIL Je op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWTJES EN UPDATES

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.