Over ons

Wij zijn twee overtuigde masseurs. Wij geloven dat je lichaam pas in balans komt als het zich kan ontspannen.
Doormiddel van massage, Yoga en/of een goed gesprek willen wij er voor
zorgen dat je weer thuis kan komen in jezelf.

Sonja, midden vijftig, is massage. Met een enorm gevoel voor waar het lichaam onder haar kundige handen behoefte aan heeft. Ze heeft zich gespecialiseerd in Klassieke massage, Ayurvedische massages, de Dosha’s en Lomi-lomi de Hawaiiaanse massagevorm. Is Yin yoga lerares en altijd bezig haar kennis verder uit te breiden.

Frans heeft zich met veel plezier in de jaren voor zijn pensioen het masseren eigen gemaakt.
Laat de nieuwe praktijk met liefde aan Sonja over maar mag toch graag nog af en toe praktisch bezig zijn. Hij heeft zich gespecialiseerd in Klassieke massages en geniet er erg van een Hotstone massage te geven.

Wij zijn beide volledig gediplomeerd masseurs.

De start was er een vol avontuur, als schipper/eigenaren op de bruine vloot. Een periode in het keurslijf: kinderopvang, accountmanager. Zelfstandig als paardenkapster, avontuur als eigenaren van een groot pension met restaurant in Tsjechië. Uiteindelijk Sonja haar droom gevolgd en massage en yoga opleidingen gedaan in Tsjechië, Oostenrijk, Nederland en Duitsland.

Praktijk in een Oostenrijks Wellness Hotel, Zwitserse fitnessparken, een Zwitsers Hotel en de eigen praktijk in Zwitserland.

Nu een nieuwe start in de romantische Haute Saone. Een prachtige boerderij met een vaste massagekamer. De kamer is groot genoeg om 2 gasten gelijktijdig te masseren. Wanneer gasten gelijktijdig maar gescheiden gemasseerd willen worden kan dat ook: Sonjs heeft een kamer waarin ze regelmatig yoga-lessen verzorgt, deze kamer is ook uitstekend geschikt voor massages.

 

Le gui: de eigenzinnige Maretak (cq Mistletoe) 

De plant wordt al eeuwenlang omhuld door mysteries en rituelen. Het is een plant die werd gezien als symbool voor het eeuwige leven.
Tijdens de Kerstdagen wordt de Maretak als versiering opgehangen om geluk en vruchtbaarheid aan te trekken. Het gebruik is dat iemand die eronder staat gekust mag worden.

De Maretak valt op omdat hij zich totaal anders gedraagt dan andere planten. De Maretak lijkt onafhankelijk te zijn van de aarde, tijd en ruimte. Het zaad kan bijvoorbeeld alleen ontkiemen in het licht en de worteltjes groeien in tegenstelling tot andere planten eerst omhoog.
De plant groeit als een bol. Zonder voorkeur voor boven of onder. De blaadjes kennen geen verschil tussen onder- en bovenkant. Dat is uniek in de plantenwereld omdat andere planten vanuit de aarde naar de zon groeien met de wortel naar het middelpunt van de aarde.
De Maretak kan zelfs niet eens op de aarde groeien. De plant kan alleen in een andere boom groeien waar hij water en voedingsstoffen uit opneemt.
Ook opvallend is de relatie van de Maretak met de zon. De plant groeit niet in de zomer, dan rust ze. In februari bloeit de plant en de bessen rijpen in december.
Geen wonder dat de plant al eeuwenlang de aandacht weet te trekken.

Men ging er vroeger vanuit dat de natuur de mens signalen gaf. De mens die goed keek, zou kunnen zien wat het doel van de plant op aarde was.
De antroposofische geneeskunde maakt dan ook nog steeds gebruik van de Maretak. En ook kennen veel homeopaten de werking van dit natuurlijke geneesmiddel.

WIL Je op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWTJES EN UPDATES

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.